Audi Norge Alt om Audi elbil
Utforsk Audi e-tron GT


Audi e-tron GT

Alt om design og teknologi

Audi e-tron GT er en sportslig bil for landeveiskjøring; en bil med utstøkte dynamiske egenskaper, samtidig som den er gir høy komfort over lange strekninger. Selv om e-tron GT er en elektrisk gran turismo med ekstreme ytelser, er det likevel en praktisk bil som dekker de aller fleste behov også for familier, med rommelig bagasjerom og ytterligere lagringsplass foran, god innvendig plass, quattro firehjulsdrift og lang rekkevidde. Her kan du utforske alt som gjør Audi e-tron GT så unik.

Før du dykker ned i detaljene kan du se produktsjef i Audi Norge, Bent Martinsen, snakke litt om eksteriør, interiør og tilbehør på Audi e-tron GT og RS e-tron GT.

Eksteriøret

Audi e-tron GT er 1,96 m bred, 4,99 m lang og bare 1,41 m høy. Utformingen på Audi e-tron GT er en innovativ syntese av form og funksjon, som er typisk for Audi og er utgangspunktet for utformingen av fremtidige elektriske modeller. Konseptet er: sporty, komfortabelt og bærekraftig.

Audi e-tron GT - Exterior design

Aktiv aerodynamikk

De to luftinntakene foran sørger for aktiv aerodynamikk. For mest mulig effektivitet er de to lamellene lukket så mye som mulig. Under sportslig kjøring med økt kjøleluftbehov, åpner de separat fra hverandre, og slipper dermed luft inn i de Y-formede kanalene. For 20- og 21-tommers hjul tilbyr Audi versjoner med aero-blader som dekker hoveddelen av skjermen og dermed forbedrer luftstrømmen ytterligere.

Audi e-tron GT - Aktiv aerodynamikk

Elektrisk quattro og aktiv luftfjæring

Den elektriske firehjulsdriften i e-tron GT regulerer dreiemomentfordelingen mellom akslene - kontinuerlig, fullt variabelt og i løpet av noen få tusendeler av et sekund. Den elektriske gran turismoen gir dermed kraftig dynamikk og optimal trekkraft under alle værforhold. I "komfort"-modus fungerer begge elektriske motorene sammen på en mest mulig energibesparende måte. I “dynamisk” modus er karakteren mer baktung, mens “effektivitets”-modus tydelig prioriterer forhjulsdrift. Med en glatt veibane, høye kraftbehov eller rask sving, kan mer dreiemoment fordeles på bakhjulene - og rundt fem ganger raskere enn med et mekanisk quattro-drivverk.

Elektrisk quattro og aktiv luftfjæring

Kjøreytelser

PSM-motorene (permanent magnetiserte synkronmotorer ) i e-tron GT er ekstremt effektive. De er produsert med en kompleks teknologi kjent som hårnålsvikling, som gir høy effekttetthet, høy permanent ytelse og høy effektivitet i en kompakt konstruksjon. Dette gir en perfekt vektfordeling på 50:50, bedre plass i kupeen og stor reproduserbar effekt.

Kjøreytelser på Audi e-tron GT

Interiøret

Interiøret i e-tron GT formidler den ultimate gran turismo-følelsen ved å utstråle sportslighet, komfort og vidde. Bærekraftige materialer spiller også en viktig rolle i den elektriske sportsbilen. Et karakteristisk trekk ved Audi e-tron GT er fokuset på interiøret på føreren - inspirert av “monoposto”-konseptet. Midtkonsollen er vippet mot føreren, og den sentrale MMI-berøringsskjermen er beleilig plassert i den øvre delen, hvor den er lett å se. Sjåføren og passasjeren sitter i en sportslig lav stilling, adskilt av den brede sentertunnelen. Baksetene gir også nok plass til voksne, ettersom rygglenene kan brettes fremover i forholdet 40:20:40.

Kjøreytelser på Audi e-tron GT

Farger og materialer

Bærekraftige materialer spiller en viktig rolle i Audi e-tron GT. Møbeltrekk er tilgjengelig enten som en kombinasjon av kunstlær og Kaskade-material, eller som en blanding av kunstlær og mikrofibermaterialet Dinamica. I begge tilfeller består dekslene hovedsakelig av materialer som polyesterfibre som er laget av resirkulerte PET-flasker, tekstiler eller gjenværende fibre. Hvert sett med Kaskade-deksler er laget av 119 resirkulerte plastflasker. Audi tilbyr et bredt spekter av polstringsmaterialer, fra kunstlær og Dinamica til fullskinn. Gulvteppet og gulvmattene i begge modeller er vanligvis laget av Econyl, et materiale som består av 100 prosent resirkulerte nylonfibre. Disse fibrene hentes fra produksjonsavfall, stoff- og tepperester eller gamle fiskenett.

Farger og materialer i Audi e-tron GT

Sportslig elektrisk lyd

I e-tron GT kan kundene konfigurere lytteopplevelsen selv - fra stillheten til den elektriske stasjonen helt til det sportslige lydbildet. I Audi e-tron GT er e-tron sportlyd tilgjengelig som ekstrautstyr, men kommer som standard i RS-modellen. To kontrollenheter og forsterkere plassert i bagasjerommet genererer en separat utvendig og innvendig lyd, som sendes ut av to høyttalere hver utenfor og inne i bilen.

Sportslyd i e-tron GT

Infotainment og betjening

Når det gjelder knapper og skjermer, følger e-tron GT dagens Audi-konsept: All informasjon vises på store skjermer. Føreren betjener den frittstående virtuelle Audi cockpit pluss via multifunksjonsknappene på eikene på rattet. Med elleve antenner, som alle er integrert der de ikke kan sees, har e-tron GT full kontakt med omverdenen. Audi e-tron GT og RS e-tron GT leveres som standard med MMI navigasjon pluss, som støtter høyhastighets dataoverføringsstandard LTE Advanced og inkluderer et Wi-Fi-hotspot for passasjerens mobile enheter.

Infotainment og betjening i e-tron GT

Bygg din e-tron GT

Gi din Audi e-tron GT et personlig preg. Prøv ut tilgjengelige lakkfarger og felger.

e-tron GT

Forbruk ved blandet kjøring: 21,6-19,9/100 km. | Forbruket kan endre seg med valgt utstyr.

Lakkfarger

Felger

Kemoragrå metallic
Suzukagrå metallic
Tangorød metallic
Mytisk sort metallic
Daytonagrå perleeffekt
Ascariblå metallic
Florettsølv metallic
Ibishvit metallic
Taktikkgrønn metallic
Lettmetallfelger, 5-dobbelteikers konkav modul i sort, med grafisk trykk
Lettmetallfelger, 5-segments aerodesign i platinagrå
Lettmetallfelger, 5-dobbelteikers offsettdesign i sort, glanspolert
Lettmetallfelger, 5-eikers aeromodul i sort, glanspolert
Lettmetallfelger, 10-eikers trapesmodul i sort, glanspolert
Lettmetallfelger, 5-dobbelteikers offsettdesign i platinagrå
Lettmetallfelger, 10-eikers trapesmodul i platinagrå, glanspolert
Lettmetallfelger, 10-eikers trapesmodul i matt titangrå, glanspolert
Lettmetallfelger, 5-segments aerodesign i sort, glanspolert

Kemoragrå metallic


e-tron GT

Forbruk ved blandet kjøring: 21,6-19,9/100 km. | Forbruket kan endre seg med valgt utstyr.

Audi-forhandler

Kontakt din Audi-forhandler

Hos våre forhandlere over hele landet finner du originalt biltilbehør til din nye eller brukte Audi.

Finn Audi-forhandler

Nyheter fra Audi

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på veien mot fremtidens mobilitet.